Volg het planetenpad!

Planetenpad Zevenaar:  

Rondom natuurvijver "De Breuly" vinden we Sterrenwacht Corona Borealis en aangrenzend het "Planetenpad Zevenaar", inmiddels volledig operationeel en beschikbaar voor iedereen. Je hebt een smartphone nodig met een QR-code scanner waarmee je de informatie over de Zon en de planeten Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus kunt lezen. De teksten zijn voorzien van een bijpassend YouTube filmpje over het betreffende hemellichaam die het geheel kompleet maken. De filmpjes duren 3 tot 10 minuten en als je er de tijd voor neemt kun je nog meer te weten komen over het betreffende hemellichaam. 

De afstanden tussen de info-bordjes zijn op schaal dus je krijgt een beeld van de werkelijke afstanden tussen de planeten in ons zonnestelsel.

Extra: Naast de sterrenwacht is een Zonnewijzer te vinden die precies volgens de natuurlijke principes gebouwd is. In oude tijden was dit de manier om te weten hoe laat het was. Op eerste blik ziet de Zonnewijzer er een beetje onbegrijpelijk uit en daarom is het belangrijk om de informatie te lezen die aan het eind van het planetenpad beschikbaar is. Het is een prachtige puzzel om te controleren of je horloge gelijk loopt met de Zonnetijd... (of andersom...)

Planetenpad Doetinchem:     Extra info en vragenbladen...

"De Greephorst" is een natuurpark grenzend aan de wijk De Huet. Aan het Kalmoesveld is een bruggetje dat toegang geeft tot het nieuwe natuurpark. Het "Planetenpad Doetinchem" geeft je via QR-codes interessante informatie over de Zon en de planeten Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus.

Ook vind je informatieve en leuke YouTube filmpjes van enkele minuten die je méér informatie geven over het betreffende hemellichaam. Zoek een van de "astro-bankjes" op en neem de tijd om je gekozen filmpje te bekijken. Je kunt natuurlijk ook nog een keertje terugkomen...

De afstanden tussen de info-bordjes zijn op schaal maar t.o.v. Zevenaar is i.v.m. de beschikbare ruimte de schaal aangepast: t/m Mars zijn de (loop-)afstanden iets groter (x1,2) en vanaf Mars iets kleiner (x0,6).

 

Volg het planetenpad!

 

zonnestelsel.jpg