Het sterren ABC

Geschreven door Stephan Werz e.a.

In het sterren ABC wordt een aantal sterren omschreven. De fysische eigenschappen zoals kleur, grootte, afstand en temperatuur zou ik op een eenvoudige manier in een tabel kunnen verwerken. Het zou echter een droge opsomming van gegevens worden en daar hebben we andere bronnen voor. Ik heb in het sterren ABC gekozen voor een aparte benaderingswijze die ons op een nieuwe manier aan het denken zet, zonder daarbij de waarheid tekort te doen. 

"Vaak liggen werkelijkheid en fantasie dicht bij elkaar... De fysica van de sterren is wáár, de fantasie uiteraard óók, in het heelal is immers niets onmogelijk!"  -SW-

 

Aldebaran
Betelgeuze
Capella
Denebola
Eta Carinae
Fomalhout

...
...
...

          Werk in uitvoering.jpg

Het sterren ABC is nog in ontwikkeling en ik nodig je uit om mee te schrijven. Heb je een ster waar je graag wat méér over wil weten of ben je geboeid geraakt door bepaalde eigenschappen van een ster? Duik erin, onderzoek e.e.a. via bronnen op het internet en schrijf er over. Hoe zou het zijn als je jouw ster op de plaats van de Zon zet? Laat je fantasie werken. Schrijf op hoe de situatie zou kunnen zijn op een denkbeeldige planeet in de leefbare zone rondom jouw ster.

Leuk... boeiend, fatasie-prikkelend, leerzaam en interessant.

Op deze manier kun je de website voorzien van een stukje persoonlijke inbreng!  DOE JE MEE?  -SW-