Nieuwbouw sterrenwacht op De Breuly

Foto's van de locatie waar we onze nieuwe sterrenwacht en observatoria willen gaan vestigen. De Breuly had tot voor kort een zwembad functie. De gemeente Zevenaar heeft het zwembad gesloten. Als sterrenwacht plannen we ons hier te vestigen.

Ga terug naar het overzicht van fotoboeken

de bouwers van het 2e observatorium
Ruimte achter bestaande zwembad gebouw tot aan de dijk. Deze ruimte is niet geschikt voor waarnemen gezien de hoge bomen richting het zuiden die een vrij zicht op de lucht weg nemen.
Dit is de ideale locatie voor het plaatsen van onze observatoria. Vanaf deze locatie is er een ruim en vrij uitzicht over het water richting het zuiden met veel lucht en weinig obstakels van bomen, zodat waarnemen en astrofotografie vanaf deze locatie goed mogelijk is. De waterstand varieert het er wordt gezegd dat deze locatie wel eens enkele tientallen centimeters onderloopt. Het peuterbadje moet worden afgegraven en verwijderd en de grond 50 centimeter worden opgehoogd.Zicht op het bestaande zwembad gebouwtje. Het gebouwtje wordt (op den duur) vervangen door een nieuw gebouw.
Zicht staande met de rug naar het bestaande zwembad gebouwtje richting de waterplas De Breuly.Ruimte rechts naast het bestaande gebouwtje kijkend met de rug naar het gebouw richting het water.
Groenstrook tussen peuterbadje en water van De Breuly.Bodem peuterbad.
Voor het observeren en fotograferen van objecten zoals sterren, sterrenstelsels e.d. is een goed zicht nodig op de zuid-hemel. Vanaf deze locatie is dit zicht optimaal.Bankjes achter het peuterbad kijkend naar het zuiden.Overzichtsfoto (Google Maps) met daarop aangegeven de locatie waar we onze sterrenwacht willen positioneren. 

Ga terug naar het overzicht van fotoboeken